dijous, 8 de juliol de 2010

Núria - Queralt (la tempestosa) - Camí de la PTL '10

Aquesta marxa m'encanta! Es llarga, dura i molt ben organitzada (avituallaments, voluntaris, recorregut, etc.)
Enguany havia perdut l'equip de suport (Jorja, Marta i Arcadi) però havia guanyat 3 companys de ruta (Elena, Paco i Perales), i vaja companys!!!
Els plans, abans de la sortida, consistien en anar tranquils fins el refugi de Rebost (km. 40 i pico) i després anar pujant el ritme progressivament... intentant arribar en menys de 20 hores a Berga... ja!
A partir de les 15h30 començàvem a sortir d'un en un. Natros ens vam mantenir agrupats, però Perales ja impregnava un ritme fortet. Vam passar el Pas dels Lladres amb la seva tempesta de costum (aigua, pedra, llamps i fred) i vam baixar fins la Molina. Jo ja anava forçat i em costava seguir els companys, sort que a la Molina vam parar una bona estona.
Pujant al Coll de Pal, la segona gran pujada de la marxa, Perales va afluixar el ritme, l'afectàven l'alçada (a sobre dels 2000m.) i la poca recuperació des de la Cursa del Llop (3 setmanes). Així que, malgrat dubtar-ho molt, va decidir retirar-se a Grèixer (km. 50).
Mentrestant, a Elena se li havia ocorregut preguntar a un control quantes dones havien passat. Quan li van dir, erròniament?, que anava tercera es va transformar i, cada vegada que ensumava una altra dona al davant, pegava una estirada que a mi em deixava sostovat. Malauradament cada vegada que avançava una dona perdia una posició, cosa que ens va fer riure bona part de la nit (bueno, a ella no li feia tanta gràcia...).
I així vaig anar fent la goma fins el control de Saldes (km. 80). Durant la última gran pujada, ens va tornar a enganxar una tempesta tremenda que ens va acompanyar gairebé fins el Santuari de Queralt.
Ens vam treure les jaquetes i Paco va veure la tercera (aquesta vegada sabíem que era veritat) dona a mitja baixada. El que havia de ser una baixada tranquil·la i una arribada triomfal, va deixa pas a una baixada embogida i un esprint pels carrers de Berga on me vaig deixar mig cor!

Al final 18h28, los 38 de la general i Elena 3a dona

Web de la marxa | Fotos de Joan Perales

Pròxima parada:  La Porta del Cel, el 17 de juliol

2 comentaris:

elena ha dit...

Si vam xalar!!

Kaiko ha dit...

Pos si, al final tot va sortir be, llevat que no vam poder baixar de les 18h, eh! jejeje
Ah, i la Marta Prat mos va treure menys d'una hora!

Subscriure's als missatges (Atom)