dissabte, 20 de març de 2010

La II Pujada a la Foradada (Sant Carles de la Ràpita)


La II Pujada a la Foradada, quarta cursa puntuable del circuit Pam i Toc de les Terres del Ebre, era singular per a mi ja que va ser el meu 1r aniversari com a corredora de curses de muntanya.

Igual que l’any passat, el recorregut començava amb uns quants km d’ascens molt corredors seguit per l’autèntic ascens a la roca. Un tram vertical i molt dur que posava a prova als atletes.

Allà dalt, qui es prengués uns segons per contemplar el seu voltant, hauria vist unes vistes increïbles i espectaculars! Jo no vaig tenir temps per fixar-me en elles però sí que vaig observar de reüll aquesta roca forada tan peculiar.

Després d’aquest cim, començava un llarg tram amb davallades intenses fins l’ascens “al Cocó de Jordi” y la Font de Burgar, des d’on ens dirigírem cap a Matarredona i al pla de Gallos, baixant novament fins a “el Cocó”.

En aquesta cursa vaig notar vertaderament les meves millores respecte l’any passat. En els descens, a l’edició anterior, anava pràcticament passejant. Encara no estava preparada per aquest tipus d’exercici. Enguany vaig notar com s’ha adaptat el meu cos als desnivells y com vaig poder davallar corrent i quasi àgilment per les senderes més corbades i desiguals.

Un cop haguérem passat el barranc dels Colons, varem dirigir-nos cap al pas subterrani junt a la gasolinera a través d’un camí. Allà ja estava força cansada i recordant que l’any passat en aquest punt s’anava directament a la meta, havia de treballar el doble a l’última rampa per aguantar el ritme fins al final.

Des d’aquest punt, restaven uns 3km d’asfalt i uns 500m de platja. Un tram que va rematar físicament als corredors, però, que sens dubte, ens va servir a tots d’entrenament per les properes curses que tindran grans desnivells, i major distància i dificultat.

C.E.Xerta:

Karim 3 h 2 min 45 seg

Robert 3 h 29 min 39 seg

Gustavo 3 h 46 min 52 seg

Sergi 3 h 46 min 50 seg

Ragna 2 h 51 min 0 seg. 1a classificada absolut femení

1 comentari:

Anònim ha dit...

Como estás?, dei uma olhadela esta página e amei muito,estou ver que tás a fazer muito bem!
Continua com o o blog!
Adeus

Subscriure's als missatges (Atom)