dilluns, 7 de desembre de 2009

Excursió pels voltants de Siurana

Diumenge, 06 de desembre de 2009
A les nou del matí quinze persones (Inés, Rosa, Josep, Carolina, Dayian, Josep Maria, Nuria, Irene, Claudia, Dolors i Ferran i els petits, Héctor, Teresa, Carme i Mercè) sortim de Xerta amb els cotxes per a dirigir-nos a Siurana.
A tres quarts d’onze arribem a Siurana i comencem a caminar per les cingleres que envolten el poble per baixar pel grau de la Trona al barranc de Siurana. Continuem per una pista que va pujant pel costat del mateix barranc i arribem al mas de Candi per on comencem a pujar pel grau dels Masets. La pujada és una mica forta però de gran bellesa, sobretot quan estàs quasi arribant. Sembla un camí empedrat amb grans llísseres de pedra.
Una vegada arribem al pla continuem per una pista que ens porta a la font de l’Albergada, on parem un mica a descansar.
Continuem per la pista fins al barranc de les Planes on es converteix amb sender i que ens portarà fins al coll de la Vaca on pensem dinar.
Després de dinar i d’una estona de descans emprenem la marxa per baixar a la carretera que després ens durà per un sender a Siurana. Arribats a un punt veiem enfront Siurana, però un gran tallat ens impedeix arribar-hi. No acabem de trobar el sender que ha de baixar. Al cap d’una estona de contratemps el trobem però és molt abrupte, està molt brut i hi ha perill de relliscar o caure. Decidim tornar a Siurana per on hem vingut.
Son les cinc de la tarda i arribem a Siurana (750 mts d’altitud) on deixem les motxilles als cotxes i anem a visitar el poble i les seves fantàstiques panoràmiques. El poble és molt atractiu per les seves cases empedrades i per l’església d’origen romànic.
Després de fer les fotos davant d’una esplèndida posta de sol mirant al pantà de Siurana, ens acomiadem fins la propera excursió.

Ferran

1 comentari:

gllm ha dit...

Quina sort teniu de poder gaudir d'aquests indrets, felicitats al centre excursionista.

Subscriure's als missatges (Atom)