dijous, 15 d’octubre de 2009

4a Cursa de Tivissa

Animats i plens d'il·lusió anàvem, Karim, Robert, Jordi, Ferran i jo (Ragna), cap a la població de Tivissa, des d'on sortiria la quarta edició de la cursa de muntanya. Pel triatleta Ferran seria la seva estrena en aquesta disciplina i personalment considerava la cursa un nou repte degut a la dificultat tècnica del circuit. A més hi havia una bona representació de dones. Hi prenien part 39 femines en conjunt.

Recordant l'any passat ens havíem abrigat bé, però resultà ser un dia preciós de bon temps, sense boira i amb expectació de precipitació de 0%.

Així doncs, ens vam desfer de les nostres jaquetes (a l'excepció d'en Robert que va patir molt fred l'edició anterior), vam fer un petit escalfament i ens vam ficar en posició.

A les 9 hores, després d'un minut de silenci destacable per en David i en Pau (bombers que varen perdre la vida a Horta de Sant Joan), la cursa d'uns 22,9 km i de 1.730 metres d'ascensió acumulada va començar. Les pròximes hores vam córrer, saltar, escalar, fer variacions de ràpel i trotar pels corriols, camins i pistes; i vam "crestejar" la Serra de la Creu, passant també per la Roca Foradada de Missamaroi fins arribar a la punta de la Tossa.

Havent arribat a l'últim coll de Montetze ens quedava un descens divertit que va resultar la part decisiva de la cursa en quant a l'ordre d'arribada a la meta. Durant la carrera ja havia trobat la Maria Reyes diverses vegades, però els últims quatre km vam trobar-nos tot sovint. Quasi cada cop que pujàvem m'avançava ella i, a la inversa, quan baixàvem l'avançava jo. Al final la sort va estar del meu costat doncs el tram final era un descens. Vaig quedar segona en la classificació absolut de dones, darrere la guanyadora Lola Brusau Alòs amb una diferència de 4:53 min. (2:57:09)

De fet, tots vam fer bons temps. Com a primer de Xerta va arribar en Ferran (2:53:52), seguit per en Karim (3:01:24), en Jordi que durant la cursa va decidir esperar el seu pare (3:16:26) i en Robert que anava xerrant amb el corredor Enric, de Paüls (3:19:44).

I, el més important de tot, vam gaudir immensament, anticipant-nos a la propera cursa!

Ragna

Totes les fotos de la Cursa de Tivissa al seu web
Subscriure's als missatges (Atom)