dilluns, 30 de març de 2009

Excursió a les Roques de Benet

El CEX, el diumenge 22 de març de 2009 va organitzar una excursió de grau 2 a les Roques de Benet a Horta.
Vam sortir a les nou del matí de la plaça Major de Xerta però com que vam haver d’anar a donar “el tomb” per Gandesa, ja que la carretera de Prat de Comte a Horta es troba tallada per obres, vam començar a caminar des de la cruïlla de pistes a un quart d’onze.
El dia esplèndid, clar i amb unes panoràmiques impressionants, des del cim de les Roques de Benet, vam veure unes quantes cabres salvatges arrecerades a la solana.
La pujada relaxada i amb tranquil·litat, la baixada una mica més lenta per un parell de “tortugues porugues” que dúiem entre el grup.
Havent arribat als cotxes Diana, Carol, Dolors, Raquel, Mariona, Sabina, Lina, Gil, Robert, Santi, Ferran, Anjo i jo, vam anar a dinar a una de les taules de la zona recreativa de la Franqueta. Un dinar de germanor: ho vam compartir tot el vi de Lledó, la mistel·la del gendre de Domènech i la Paquita, les pastes de Mans Unides (Comerç just)…
Per pair una mica vam anar a veure la zona de la marbrera, han fet unes escales de fusta per pujar a les diferents terrasses amb baranes i rètols explicatius del funcionament i fauna i flora, un gran encert, fantàstic.
Tot seguit vam visitar el mas de Quiquet en què tot el voltant està molt ben arreglat amb panells explicatius de les explotacions agrícoles i de les panoràmiques circumdants.

Cap a dos quarts de cinc vam agafar el camí cap a Xerta amb la volta que us he explicat al principi: per Bot i Gandesa.

Si voleu gaudir de les excursions que ens organitza Ferran poseus en contacte amb ell, disfrutareu molt, però no us oblideu de preguntar-li el grau de dificultat. Jo us aconsello que si són de les primeres excursions que veniu trieu-les de grau 1.

Guillem
Subscriure's als missatges (Atom)