dimecres, 21 de gener de 2009

Trail Blanch de Font Romeu - Camí de l'UTMB '09

Gran representació del CEX aquest cap de setmana passat a Font Romeu, i en totes les modalitats: als 51Km: Carlos i jo (Kaiko), al 24Km: Samu, al 13Km: Dani i a la Caminada: Lourdes i Jaume.

Les sensacions eren contradictòries lo dissabte abans de la cursa, per una banda els testimonis de Dani, Jaume i Xavi Solé que havien pres part a les curses del dissabte ens havia desmoralitzat explicant-mos les condicions del terreny (molta, moltíssima neu) i per altra banda estavem molt contents de poder gaudir de nou d'aquests paisatges increibles.
Lo diumenge pel matí, vam arribar justet per esmorzar i anar cap a la pista d'atletisme per la sortida. Aquí ja vam poder veure que el nivell de neu era molt més alt que l'any passat. Últimes recomanacions del speaker, música per fer pujar l'adrenalina, bengales per obrir-mos los ulls i endavant tothom.
Carlos i jo vam sortir molt tranquils darrera tot sabent que la cursa seria molt llarga. Als primers quilòmetres ens vam trobar fins i tot a la cua, érem els últims! Però no mos preocupàvem, en quant el terreny ho va permetre vam començar a avançar gent. Ens vam trobar amb Hermini (el Canareu) amb qui vam compartir un bon grapat de quilòmetres i que mos va explicar una mica el que ens esperava.
Després del 1r avituallament, venia la baixada pel telecadires fins a "Pradeilles": ESPECTACULAR! molta neu, moltes culades, patinades, esquiades, etc. tothom arribava baix encantat per l'experiència, molt més divertida que l'any passat que ja ho era prou!
Llavors vam començar a creuar els llacs gelats, però aquesta vegada no feien falta grampons: hi havia 2 pams de neu per sobre del gel!
Quan vam arribar a l'avituallament "des Bouillousses", ja portàvem 3 hores de cursa, Carlos no s'acabava de trobar bé i tot just començava la cursa de veritat: la volta al "Lac des Bouillousses", 12Km de pur infern amb la neu per dalt dels genolls i més amunt encara, mos cansàvem caminant pel pla i baixant (pujant no cal ni dir-ho!). Les hores anaven passant i després de 6h15min tornàvem a estar a l'avituallament "des Bouillousses". Carlos ja estava fins als c***ons de la neu i la impossibilitat de poder trotar i destensar les cames.
Així, en pocs ànims, vam atacar la vertical i dura pujada al Llac d'Aude. Una vegada dalt, a l'avituallament, mos van avisar de que el següent control, a uns 5Km, tancava en 45min. A mi se'm va revolucionar el cos, vaig pensar que no podia ser, que no podia retirar-me després d'haver passat el més difícil, però a Carlos li va passar tot el contrari, ja es feia tard, les condicions del terreny no canviaven i ja no es va veure amb ànims de continuar. Llavors me va dir que me n'anés que ell ja és retiraria al següent control.
Me vaig armar de moral i vaig pujar el ritme tant com vaig poder. Al final van ser uns 7-8 Km fins el control on vaig arribar fóra del tall horari, per sort els organitzadors havien ampliat el temps màxim i me vaig poder colar amb un dels últims grups que deixaven passar.
Llavors quasi tot eren pistes d'esquí de fons, vaig començar a trotar i, poc a poc, me vaig anar trobant millor. Me vaig fer un tip d'avançar corredors moribunds que ben just arribaven a caminar, vaig passar l'últim control sense més problemes i vaig sobrevolar els últims 4Km per creuar la línia d'arribada a les 17h50, després de 10h18min de sofriments i alegries. Allí m'esperaven Samu i Carlos, quina felicitat veure'ls, però quin greu me va saber que Carlos no pugues acabar la cursa.
Quin gran record, quina gran cursa, tan diferent de totes les altres!

Les cròniques dels 13Km i de la Caminada Blanca a Hikingxerta.com
Més fotos al meu Picasa

3 comentaris:

krusty ha dit...

Ei!! Moltes Felicitats!! si Déu existeix sap q vaig pensar en tu durant la carrera!! vaig patir molt i pensava en los pobres que havien de fer lo doble de km!! entre ells tu!! sou uns cracks!!

Kaiko ha dit...

Gràcies crack!
Es una cursa única, és molt gran, val la pena fer-la per tastar la seva duresa!
Jo l'any passat, també vaig fer la de 24Km, quan vaig arribar a la presa "des Bouillousses" i veia los caretos dels qui feien los 51Km, me van fer patir tant que enguany m'he apuntat a la de 51Km.
Així que ja saps el que toca per l'any que ve ;)
jejeje

Luis Recuenco ha dit...

Con tu permiso te he linkado en mi blog(ya lo estabas)pero dentro de esta iniciativa

http://www.elatleta.com/foro/topic.asp?TOPIC_ID=61091


estamos en contacto

Saludos cordiales

Luis

Subscriure's als missatges (Atom)