dimecres, 15 d’octubre de 2008

3a Cursa de Tivissa

El diumenge passat tocava la Cursa de Tivissa, 6a etapa del Circuit de les Terres de l'Ebre - Trofeu Pam i Toc. També era "l'estreno" a les curses de muntanya de 2 companys de Xerta: Samu i Rafel (que cracks!).
Jo, dies abans de la cursa, i veient les classificacions de l'any passat m'havia fet il·lusions de poder arribar amb menys de 3 hores. Però era sense comptar amb les ganes "malèfiques" dels organitzadors d'endurir el traçat i sense comptar amb la meteo que mos va fer patir sobretot a la Serra de la Creu.

Així que el diumenge pel matí vam complir amb el ritual de cada cursa i mos vam plantar al camping de Tivissa a recollir els dorsals, xerrar, fer la foto de les noves samarretes (un pèl ajustades, eh Jordi!) i fitxar al control de sortida. Mentres anava xerrant amb Enric Colomé se va donar el tret de sortida, vaig sortir com un bòlid, tant que al cap de 2min. ja bufava massa i veient la concentració de megacracks al meu voltant me vaig assorar i vaig afluixar el ritme fins trobar-me amb l'autobus de la UEC (Leo, Rosa, lo manso, Pep, etc.) i amb Robert.
Vaig seguir a bon ritme fins arribar dalt de la Serra de la Creu on les condicions de visibilitat (no mos hi veiem gens i mos costava trobar el camí) i del terreny (pedres banyades, enfangades i molt lliscants) van fer que anes amb molt de compte per no tindre cap ensurt. En aquest punt em vaig retrobar amb Robert que s'havia avançat al final de la pujada però que la boira, el vent i el fred van frenar en sec.
Per desgràcia, la baixada era encara més perillosa que la pujada i Robert se'n va anar de nou. Quan, per fi, vaig trepitjar pista, les meues cames estaven totes agarrotades de la tensió amb la que havia "corregut". A més, al Km. 20, quan ja començavem a veure les teulades tivissenques, un inoportú desviament a l'esquerra amb una pujada verticalíssima (sort de les cordes) i la conseqüent baixada a un barranc me va acabar "d'arreglar".

Lo millor de tot va ser veure a l'arribada la Jorja i Elie que havien pujat a animar-me.
Me vaig prendre una dutxa ràpida i reparadora i amb tota la colla xertolina vam disfrutar de les salsitxes i panxetes ben regades amb xampús, cocacoles, etc.
Sense tenir temps de disfrutar de l'esforç realitzat ja mos espera la 1a Cursa d'Ulldecona, últim escoll del Circuit de les Terres de l'Ebre, on tindrem representació nombrosa tant a la Cursa com a la Marxa. Després, a mi, m'esperen un parell o tres de setmanes de descans (ben merescudes).

Recopilatori de fotos fe
tes per la Jorja, la Llúcia, Mauro (de la UEC) i Ramon (de Huesca)
Fotos fetes per la gent de Hiking Xerta


2 comentaris:

extremteamtivissa ha dit...

Companys, gràcies per passar-nos la crònica i llegir que tot i la duressa del recorregut vau xalar molt!

Sigueu bons amb el desnivell de la propera cursa de Xerta! ;)

salut

Kaiko ha dit...

Home, vam xalar sobretot una vegada cruzada la linia d'arribada... jejeje

Pel que fa al desnivell de la Cursa de Xerta, només afegirem 500m positius (però només pels Tivissenc, tindreu uns dorsals particulars, jaja)

Subscriure's als missatges (Atom)