diumenge, 6 de juliol de 2008

La cursa del Llop

Enguany, com a entrenament intensiu m'havia proposat intentar fer les 2 etapes de córrer de la temuda Cursa del Llop: Cursa de Muntanya lo dissabte a la 13h30 del migdia i Mitja Marató pujada a Caro lo diumenge al matí. Vaig intentar enganyar a alguns dels meus companys de patiment, però uns perquè treballaven lo dissabte i l'altre perquè tenia un dinar lo diumenge, pos me vaig quedar solet en l'intent...

2 etapa: Cursa de Muntanya, de Tortosa a l'Ampolla
Dissabte 5 de juliol, 13h30
Mira que ho haviem comentat vegades, que seria una animalada, que faria molta calor, etc.
Pos al final va ser pitjor que tot això, vaig tocar un troçet d'infern! Com cremava l'asfalt! Com cremava l'aire! Después de 4 hores li vaig comentar al Txuso (un company de La Cava): "Si m'aparegues Satanàs, li firmaria un pacte sense llegir la lletra..."
Tot va començar com previst, la pujada al Coll de l'Alba sota un sol de justícia, l'asfalt s'estava derretint i s'engantxava a les bambes. Un cop allà, em pensava que ja estava quasi tot fet, crasso error, ara mos tocava crestejar pels molins del Quijote: puja-baixa, tot allunyant-mos de l'Ampolla, pfffffff quina calor només de recordar-ho!!! A aquest moment li vaig pegar 4 crits a Carlos que m'anava esperant: "Ves te'n, ves tirant que em fas patir tot lo rato esperant..."
Quan vam acabar de tontejar amb els molins, vam començar a emprendre la carretera de baixada a l'Ampolla, ja era hora, portavem més de 2h30 de cursa i Txuso me comentava que mos quedava més d'una hora encara. I això que no sabía que al següent avituallament, recanvi de rumb, cap a una pista de més puja-baixa per acabar de rematar les cames. Aquest troç se va fer etern, sense avituallament i molta, molta calor.
I lo pitjor de tot, la meva sentència a mort durant la cursa, quan per fí arribo a l'avituallament, m'avisen de què encara estavem al Qm. 23! Vaya martellada! Se'm va afonar tot. En aquest moment anava en Krusty (de Jesús), però ja no vaig poder seguir-lo, tenia les cames i els peus onfladissíms, no em cabien a les bambes, me feia mal tot i me vaig posar a caminar veient l'Ampolla a lluny, molt a lluny.
Vaig anar així trinco-tranco fins que em va atrapar Txuso i me va animar, me va fer riure lo bandido i vam poder arribar al Nàutic de l'Ampolla després de 4h08min d'immens sofriment.
Com va comentar la Reyes Valero, des de dalt de tot del podi, aquesta cursa es molt dura i molt psicològica. Té molta raó la Reyes, jo, lo dissabte, no estava preparat per aguantar aquest patiment i me vaig afonar.

Classificació:
19 - Carlos Falcó: 3h39min
35- Karim Chouaib: 4h08min

Fotos de la sortida i l'arribada al meu Picasa

Fotos de Mauro al Coll de l'Alba

5 etapa: Mitja Marató, Pujada a Caro
Diumenge 6 de juliol, 10h00
A les 8h del matí me sona lo despertador, "avui seré puntual" m'havia proposat. Me noto les cames prou bé, una mica cansades però bé. Dutxa, esmorzar i a les 8h55 cap a la Plaça que m'esperen... Allí la primera felicitació del dia, Robert no es pensava que vindria.
Baixant cap a Tortosa conto les meves DESaventures del dissabte a Robert i Sergi que també venen a fer la mitja marató, també comentem l'estratègia, el temps, els ànims, etc.
Amb 10 minutets de retràs arranca la sortida controlada, del Parque a Roquetes, per calentar motors i a les 10h30 més o menys és dóna la sortida oficial. Segons els comentaris dels corredors, la Cursa és pot dividir en 3 trams: fins el Qm. 10 se planeja lleugerament costa amunt, del Qm. 10 fins el Qm. 18 va la pujada forta i els 3 últims Qm. són de pujadetes i baixades suaus.
Així que arranco a un ritme tranquilet, a la cua del pelotó acompanyat per Sergi i Robert que al Qm. 3 ja ha accelerat i se n'ha anat cap avant. Al Qm. 6-7 Sergi és despenja, prefereix assegurar i no forçar el ritme i jo m'engantxo a les bambes d'Enric Boldú (que estava completant totes les etapes de la Cursa del Llop).
Els últims 2 Qm. abans de la pujada se m'atraganten una mica, però aguanto, avui sí que estic preparat per sofrir, se perfectament on m'he ficat...
Qm. 10: avituallament i comença la pujada, deixo de córrer i camino a bon ritme, 10min. cada Quilòmetre.
Qm. 11: los Hiking Xerta animen de valent i me fan córrer un troçet per la foto, però no em capfico i torno a caminar.
Qm. 13: veig que vaig bé, tinc bones sensacions, me comença a entrar eufòria.
Qm. 14: me cruzo en Carlos que anava en bici i m'acompanya fins el Qm. 15 xerrem i comentem les jugades d'ahir i d'avui.
Qm. 15-18: començo a alternar caminar i trote (però molt suau i poc rato)
Qm. 18: Saludo a Mauro, Isa i Xavi Royo, poso per la foto i arranco a trotar, ja fins al final.
Qm. 19: Vaig llançat com una bala! jeje. Avanço fins a 5 persones i cruzo la línia d'arribada després de 2h35min. Robert no s'ho creu, me diu que no es pensava qu'arribaria, segona felicitació del dia. Gràcies Robert!
Anem a beure i menjar alguna cosa i a esperar a Sergi que no tarda en arribar: menys de 3 hores
Al final tots contents per com ens ha anat la cursa, destaquem l'organització perfecta, un munt d'avituallaments ben situats, molta gent animant, una cursa per repetir!

Classificació:
46 - Robert Gimenez: 2h20min
76 - Karim Chouaib: 2h35min
95 - Sergi Alcoverro: 2h55min

Fotos de Mauro
Crònica d'uns espectadors de luxe al bloc de HikingXerta.com

5 comentaris:

kf ha dit...

Este paio del dorsal 213 es un jeta, es fa un dorsal casolà per no pagar la inscripció i damunt gorreja aigua als avituallaments...

Kaiko ha dit...

jejeje com m'has pillat Kf!

krusty ha dit...

Mos va aparèixer l'home del martell al km 23 en forma d'informació: "falten 9 km!". Va ser un cop difícil de superar!! jo crec q vaig poder tirar x les ganes d'arribar q tenia i dixar de cremar-me los peus!! ;)
Però al final vam poder arribar prou dignament!!
I tu dimnge a tornar-hi!! Realment admirable!
Felicitats!!

Kaiko ha dit...

Gràcies Krusty, ne vam ser uns quants a repetir el diumenge! De fet vaig acabar molt millor que el dissabte, no la vaig trobar ni la meitat de dura. Suposo que l'euforia del final va ajudar.

@trex ha dit...

Quina colla de boijos en la calor que feia i lo bé que esta un a casa jejejeje
Sou uns campeons

Subscriure's als missatges (Atom)